Select Page

120 let Planinskega društva Kranj.

Planinsko društvo Kranj, katerega del je tudi planinski krožek, ki ga izvajamo na naši osnovni šoli, letos praznuje častitljivo 120. obletnico svojega delovanja. S tem želimo spodbuditi ljubitelje narave in gora k ohranjanju in razvoju slovenske kulture, okolja, prostovoljstva in športa ter posledično tudi narodne zavesti. Z organizacijo planinskih izletov in taborov si vztrajno prizadevamo, da bi ta cilj dosegel čim večji del mlade populacije.

Pomemben del zgodovine in trenutnega delovanja društva predstavlja Mladinski odsek PD Kranj, ki je eden najbolj dejavnih v Sloveniji. Vključuje preko 200 otrok iz več kranjskih ter okoliških osnovnih šol in vrtcev.

Pred uradnim vabilom, ki sledi v začetku šolskega leta, vas želimo seznaniti in povabiti, da se nam v soboto, 12. oktobra 2019, pridružite na planinskem pohodu na Krvavec, ki ga bo MOPD Kranj organiziral za učence, ki obiskujejo planinski krožek, njihove starše in ravnatelje sodelujočih osnovnih šol. Vabljeni tudi na ostale dogodke v okviru 120-letnice društva.

 

Program_120_let_PD_Kranj