Select Page

Učenci petih razredov so šli v septembru na poletno šolo v naravi. Tokrat niso šli v Pineto, temveč v Savudrijo, ki leži takoj za slovensko mejo.

Večini učencev je bila šola v naravi zelo všeč! Namesto v počitniškem domu, kjer so bivali v Pineti, so učenci tokrat stanovali v lastnih počitniških hiškah. Na moje vprašanje, katere so bile njihove najljubše aktivnosti, so skoraj vsi odgovorili, da sta jim bila všeč plavanje in igra med dvema ognjema. Igrali so tudi nogomet, štafeto in ostale športne igre.

Največja nevšečnost je bila za večino učencev oseka, ker niso mogli skakati s pomola v morje. Vsi pa so si najbolj zapomnili nočno kopanje in dan, ko so šli z vlakom na izlet v obmorsko mestece Umag. Večinoma so se imeli tako dobro, da so na dom skorajda pozabili, drugi pa so ga tudi malo pogrešali. Najbolj jim zavidam, da so imeli vsak dan ob večerih sladoled.

Timotej Adam Štefanc, 8. c

Učenec 5. t je povedal, da je na morju užival. Še posebej je izpostavil bivanje v hišicah in kopanje večkrat na dan. Včasih je skočil tudi v bazen. Ogledali so si tudi Umag. Sprehodili so se po mestu, na tržnici so kupili spominke in polizali vsak svojo kepico sladoleda. Sprostili so se v vožnji z vlakcem. Pogrešal je svoje domače, saj je bil več dni od doma. Dolgčas mu vseeno ni bilo, saj je imel dobro družbo, pa tudi urnik je bil drugačen kot v domači šoli. V Istro se bo še vračal s starši in sorodniki.

Taj Šefer Fujs, 8. c